θέατρο

ερασιτεχνικό / εργαστήρια

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για το θέατρο και κυρίως για το ερασιτεχνικό. Η πολύχρονη ενασχόλησή μας με τη διδασκαλία του ερασιτεχνικού θεάτρου, μας επιτρέπει να μπορούμε να δημιουργούμε παραστάσεις με ερασιτέχνες αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο. Αντιμετωπίζουμε όλους εσάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, με την ίδια αγάπη, φροντίδα και προσοχή. Μας ενδιαφέρετε, γιατί χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να δείξουμε τη δουλειά μας. Είστε ερασιτέχνες, δηλαδή “εραστές της τέχνης” και ξέρουμε καλά πως αγαπάτε πολύ αυτό που κάνετε.
Στην ομάδα του Theater Labs υπάρχουν άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται σε μία παράσταση(ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μουσικοί, χορευτές, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, φωτιστές, ηχολήπτες, κάμεραμαν κ.α.) και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε πιο ολοκληρωμένες γνώσεις αλλά και πιο εξειδικευμένες όπου αυτό χρειάζεται.

Το Theater Labs είναι εργαστήρια θεάτρου που ανοίγουν τις πόρτες τους για όλους εσάς. Όλους εσάς που αγαπάτε το θέατρο, που θέλετε να ασχοληθείτε για να εκφράσετε και να βιώσετε συναισθήματα, χωρίς το φόβο της κριτικής. Μέσα από την ενασχόληση με το θέατρο, επιτυγχάνεται η επικοινωνία, ενισχύεται η κοινωνικοποίηση, εμπλουτίζεται ο ψυχικός μας κόσμος. Το θέατρο δεν είναι για λίγους. Είναι για όλους. Εμείς στα Theater Labs αυτό πρεσβεύουμε και θέλουμε όλοι εσείς να έρθετε και να μας γνωρίσετε.

Η ομάδα εφήβων-ενηλίκων του Theater Labs αποτελείται από νέους σε εφηβική ηλικία αλλά και νέους σε προχωρημένη ηλικία. Για μας η ηλικία είναι ενδεικτική. Σε μια ομάδα που προσπαθεί για ένα κοινό αποτέλεσμα, οι ηλικίες δεν παίζουν κανένα ρόλο. Όλοι είμαστε ένα και έτσι λειτουργούμε.
Η ομάδα παρακολουθεί τετράωρα μαθήματα και σαν τελικό στόχο έχει μια παράσταση στο τέλος της χρονιάς. Εκτός από τις πρόβες για την παράσταση, η ομάδα πραγματοποιεί ασκήσεις ορθοφωνίας και φωνητικής, έτσι ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε σωστά τη φωνή μας, να μην την καταπονούμε και να της δίνουμε τη σημασία που της αξίζει σαν βασικό εργαλείο του ηθοποιού. Επίσης, πραγματοποιούνται ασκήσεις επαφής και γνωριμίας, που έχουν σαν σκοπό τη γνωριμία των μελών, τη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος, την απελευθέρωση των ατόμων και τέλος, την ένωση της ομάδας ώστε όλοι να δουλεύουμε για ένα κοινό στόχο. Τέλος, πολλοί αυτοσχεδιασμοί, που βοηθούν το κάθε άτομο να νιώσει πιο οικεία, να μάθει τους κανόνες του θεάτρου και μετέπειτα να λειτουργήσει σωστά πάνω στο σανίδι.

Τα παιδικά τμήματα του Theater Labs απευθύνονται σε παιδιά από 5-13 ετών. Οι δασκάλες που αναλαμβάνουν τα εκάστοτε τμήματα είναι εξαιρετικά καταρτισμένες στο θέατρο για παιδιά και γνωρίζουν καλά τις συμπεριφορές των μικρών μας ηθοποιών. Εκτός από τις πρόβες που γίνονται στο μάθημα για την παρουσίαση στο τέλος της χρονιάς, πραγματοποιούνται και ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου, παντομίμας, αυτοσχεδιασμών κ.α.
Είναι γνωστό πως οι θεατρικές δραστηριότητες των παιδιών συνδυάζουν την ανακάλυψη και το συναίσθημα: τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο για να καταλάβουν κάτι και ταυτόχρονα εκπλήσσονται και νιώθουν χαρά με την ανακάλυψη καινούριων πραγμάτων. Η διατήρηση της περιέργειας και της χαράς, της ανακάλυψης σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες έκφρασης και συναίσθησης, είναι σημαντικά παιδαγωγικά έργα.
Στα θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά αναλαμβάνουν να παίξουν τον εαυτό τους, γιατί δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι ρόλοι ούτε θεατρικό έργο. Μπορούν να παίξουν μια ιδέα, ένα στιγμιότυπο ή ένα συναίσθημα, κι όλα αυτά μπορούν να τους δώσουν την ευκαιρία για συζήτηση που θα οδηγήσει στην ανίχνευση των σκέψεών τους, είτε λεκτικά είτε με τη δημιουργία μιας δικής τους ιστορίας.
Στόχος της ενασχόλησης των παιδιών με το θέατρο είναι να μάθουν να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κινησιολογία αλλά και τον λόγο.
Μη διστάσετε, λοιπόν, να ενισχύσετε τα “θέλω” των παιδιών σας σχετικά με το θέατρο. Γιατί το θέατρο είναι για όλους!