Οι καθηγητές μας

.

Μπάμπης Αρώνης

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος Theater Labs

Ο Μπάμπης Αρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου και απόφοιτος στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου Ε.Η.Ε. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής (Μέθοδος Stanislavski, Meisner, Tsechof), αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, αφήγησης παραμυθιού και θεατρικής οπλομαχίας. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα του θεατρικού χώρου (L. Tsuladze, Κ. Βουτσάς, Κ. Χατζηχρήστος, Γ. Κιμούλης, Κ. Αρζόγλου, Π. Φιλιππίδης, Κ. Μαρκουλάκης, Α. Γεωργούλης, Τ. Χρυσικάκος, Ζ. Δούκα, Μ. Λεκάκη, Τ. Ιορδανίδης, Θ. Ματίκα κ.ά).

Από το 2005 διδάσκει σε θεατρικές ομάδες ερασιτεχνών ανεβάζοντας παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου και έχει κάνει μεταγλωττίσεις ταινιών και κινουμένων σχεδίων στην Audio Visual. Επίσης, έχει παίξει σε σίριαλ του Antenna, σε ντοκιμαντέρ του BBC και έχει κάνει ταινίες μικρού μήκους για διάφορα Φεστιβάλ.

Έχει γράψει διηγήματα και έργα του έχουν εκδοθεί σε συλλογικές εκδόσεις, καθώς και πέντε θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παιχτεί σε κεντρικές σκηνές των Αθηνών.

Στάθης Αναστασίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε από την ανωτέρα δραματική σχολή «Θεμέλιο» του Νίκου Βασταρδή και από το Southeastern College (BA in Theater and Communication Studies). Εργάζεται στο θέατρο από το 1996, συμμετέχοντας σε πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις. Έχει σκηνοθετήσει 6 παιδικές παραστάσεις, που παρουσιάστηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ (Ρεματιάς, Βεάκειο, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου κ.ά.). Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ιδρύσει με τη Νίκη Βουγιού το παιδικό θέατρο «Εκόντες». Δίδαξε από το 2009 έως το 2014 στο θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου «Περίακτοι».
Μαρουσώ Γεωργοπούλου

Μαρουσώ Γεωργοπούλου

Η Μαρουσώ Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει με βαθμό «Άριστα» τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών, κατεύθυνση «Θέατρο και εκπαίδευση»). Θέμα διπλωματικής εργασίας: «Υποκριτικοί κώδικες στο Αρχαίο Δράμα – Η σχολή του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” και η σχολή του Εθνικού Θεάτρου».

Από το 2002 εργάζεται συστηματικά στο θέατρο ως ηθοποιός σε παραστάσεις κεντρικών αθηναϊκών σκηνών που απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα του θεατρικού χώρου. (Γ. Κιμούλης, Γ. Καλατζόπουλος, Σ. Γούτης, Ν. Νικολάου, Γ. Γεωγλερής, Κ. Πολυχρονοπούλου, Ν. Δαφνής, Μ. Δεστούνης, Δ. Αδάμης κ.ά.)

Από το 2001 διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση σε ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και σε ομάδες ενηλίκων. Έχει σκηνοθετήσει με επιτυχία, περισσότερες από 30 παραστάσεις με ερασιτέχνες, σε κεντρικά θέατρα των Αθηνών.

Έχει ασχοληθεί με το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών και το μαύρο θέατρο. Επίσης, ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σίριαλ: «Τρεις χήρες », «7 θανάσιμες πεθερές» και «Μαρία η άσχημη».

Επίσης, έχει κάνει ραδιοφωνικά σπικάζ διαφημίσεων, για λογαριασμό γνωστών εταιρειών, και μεταγλωττίσεις.

Κατερίνα Μπίμπη

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου το 2008. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, χοροκίνησης, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, δραματοποίησης παραμυθιού κ.ά. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Όπερα στη σοφίτα» της Σ. Παντουβάκη (σκην. Τζ. Αρσένη – 2011), «Λονδίνο, Μόσχα, Λιόσια (Άνω)» (σκην. Κατερίνα Μπιμπή – 2011), «Εσύ και τα σύννεφά σου» του Ε. Βεστφάλ (σκην. Μ. Βαρδάκα – 2009), «Boxes, books and fabrics» (devised theatre της Α. Ρεβή – 2006), «Brokenville» του Φ. Ρίντλεϊ (σκην. Α. Χουάν – 2005), «Bells» της Γ. Γ. Κάαν (σκην. Α. Ρεβή – 2006), «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού (σκην. Κ. Μιχελή), «Η αυλή των θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη (σκην. Κ. Μιχελή – 2000), «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα (σκην. Κ. Μιχελή – 1999) κ.ά.

Στο παιδικό θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Η Σταχτοπούτα» (του Γ. Κόκκινου – 2013), «Ο Κήπος με τις 11 γάτες» του L. Morati (σκην. Γ. Κόκκινος – 2012), «Ο εγωιστής γίγαντας» του Ό. Ουάϊλντ (σκην. Γ. Κόκκινος – 2011), «Οδύσσεια» ( της Μ. Βαρδάκα – 2010), «Το κυνήγι του παιχνιδιού» (devised theatre της Μ. Βαρδάκα – 2008) κ.ά.

Από το 2004 είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και έχει συνεργαστεί με την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Μοναχών, το καλλιτεχνικό κέντρο «Πολύτεχνο», την εταιρεία κοινωνικής ευθύνης APSON κ.ά.

Έχει σκηνοθετήσει την ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Μαγούλας στην παράσταση «Κοινός Προορισμός – Η φιλόξενη Μαγούλα» το 2015 και με τη Δήμητρα Βαμβακάρη έγραψαν και σκηνοθέτησαν το έργο «Οι κάμερες» το 2007.

Πόπη Χριστοδούλου

Η Πόπη Χριστοδούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής-ορθοφωνίας-θεωρίας μουσικής-σολφέζ και ελαφρό τραγούδι για τρία χρόνια στο κεντρικό ωδείο του Κώστα Κλάβα. Υπήρξε μέλος στη μουσικοχορευτική ομάδα «Πειραματάνθρωποι» (διδασκαλία Μαίρη Δαλάκου).
Εργάστηκε για δύο χρόνια ως θεατρικός σύμβουλος σε επιδοτούμενα προγράμματα για παιδιά του απόδημου ελληνισμού. Έχει δουλέψει επαγγελματικά στο τραγούδι για 8 χρόνια σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό. Διδάσκει εδώ και 5 χρόνια θεατρική αγωγή σε δημοτικά σχολεία.

Ως ηθοποιός, πήρε μέρος στις παραστάσεις:

«Φαύστα»
«Εκκλησιάζουσες»
«Το σακάκι που βελάζει»
«Ο Ματωμένος Γάμος»
«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» (σκην. Ν.Φιλιππόπουλος)
«Νεφέλες» (σκην. Σ.Ευαγγελάτος)
«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» (σκην. Γ.Τσιδήμης)
«Η Σταχτοπούτα» (σκην. Κ.Κόνιαρης)
«Δαναΐδες» (σκην. Π.Κωνσταντίνου)
«Έτσι απλά» (σκην. Π.Καποδίστριας)
«Ελένη» (σκην. Θ.Αθερίδης)
«Ένα αστέρι για τη Γη» (σκην. Π.Καποδίστριας)
«Φωνάζει ο κλέφτης» (σκην. Π.Φιλιππίδης)
«Ο Θεός και η Ψυχή σου» (σκην. Π.Καποδίστριας)
«Η κρεμάστρα»

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες:

«Η Νήσος» (σκην. Χ.Δήμας)
«Μια φορά και ένα μωρό» (σκην. Ν.Ζαπατίνα)
«Η Νήσος 2» (σκην. Α.Αγγελόπουλος)

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές:

«Safe sex» (σκην. Α.Αγγελόπουλος)
«Στο παρά πέντε» (σκην. Α.Αγγελόπουλος)
«7 θανάσιμες πεθερές» (σκην. Γ.Πετρινιώτης)
«Ευτυχισμένοι μαζί» (σκην. Α.Μορφονιός)
«Εργαζόμενη γυναίκα» (σκην. Κ.Φιλιώτου)
«Στο ράφι» (σκην. Π.Καποδίστριας)
«Καλές δουλειές» (σκην. Ρ.Εσκενάζυ)
«Τρίχες» (σκην. Α.Ρήγας)

Παράλληλα, συμμετείχε σε διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και σε video clips.