Γίνε και συ ένας μικρός πρωταγωνιστής! Έλα στην παρέα των Theater Labs και μάθε τον θαυμαστό κόσμο του θεάτρου.

Μαρουσώ ΓεωργοπούλουΔιευθύντρια Theater Labs
Τα Theater Labs ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους σε μια μεγάλη και ζεστή παρέα. Γινόμαστε όλοι μια ομάδα και στο τέλος της χρονιάς παρουσιάζουμε ένα θεατρικό έργο σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών.
Εκτός από τις πρόβες που γίνονται στο μάθημα για την τελική παρουσίαση, πραγματοποιούνται και ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμών, παντομίμας, κουκλοθεάτρου κ.α.
Το μάθημα θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα (Σάββατο) για δύο ώρες (11:00 με 13:00) στον Πειραιά, Καποδιστρίου 24.
Στόχος της ενασχόλησης των παιδιών με το θέατρο είναι να μάθουν να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κινησιολογία αλλά και τον λόγο.
Μη διστάσετε, λοιπόν, να ενισχύστε τα “θέλω” των παιδιών σας σχετικά με το θέατρο. Γιατί το θέατρο είναι για όλους!

Τα παιδικά τμήματα του Theater Labs απευθύνονται σε παιδιά από 9-13 ετών. Οι δασκάλες που αναλαμβάνουν τα εκάστοτε τμήματα είναι εξαιρετικά καταρτισμένες στο θέατρο για παιδιά και γνωρίζουν καλά τις συμπεριφορές των μικρών μας ηθοποιών.

Είναι γνωστό πως οι θεατρικές δραστηριότητες των παιδιών συνδυάζουν την ανακάλυψη και το συναίσθημα: τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο για να καταλάβουν κάτι και ταυτόχρονα εκπλήσσονται και νιώθουν χαρά με την ανακάλυψη καινούριων πραγμάτων. Η διατήρηση της περιέργειας και της χαράς, της ανακάλυψης σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες έκφρασης και συναίσθησης, είναι σημαντικά παιδαγωγικά έργα.

Στα θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά αναλαμβάνουν να παίξουν τον εαυτό τους, γιατί δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι ρόλοι ούτε θεατρικό έργο. Μπορούν να παίξουν μια ιδέα, ένα στιγμιότυπο ή ένα συναίσθημα, κι όλα αυτά μπορούν να τους δώσουν την ευκαιρία για συζήτηση που θα οδηγήσει στην ανίχνευση των σκέψεών τους, είτε λεκτικά είτε με τη δημιουργία μιας δικής τους ιστορίας.